16-17 juni in gebouw Open Poort, Parklaan 1b, Boskoop

Samen met leden van zeker vier andere gemeenten in Boskoop geeft Christengemeente Bethel gehoor aan een landelijke oproep tot gebed voor vervolgde christenen. Vorig jaar gebeurde dat voor het eerst in deze interkerkelijke opzet. (Eerder nam Bethel zelf geregeld het initiatief.) Verspreid over de nacht deden de afgelopen jaren steeds enkele tientallen bidders mee.
“We hopen dat veel christenen uit de regio zich aangesproken voelen en van 16 op 17 juni deelnemen aan de Nacht van Gebed. Iedereen is van harte welkom”, zegt de organiserende groep.

Niet alleen in Boskoop blijven christenen een nacht wakker. Op meer dan driehonderd locaties in Nederland en België bidden duizenden christenen tijdens de Nacht van Gebed.
De Nacht van Gebed van 16 op 17 juni vindt plaats in Open Poort, Parklaan 1b in Boskoop, vrijwel direct naast het NS-station. De Nacht begint om 22.00 uur en duurt tot 6.00 uur.

Er wordt gebeden voor christenen uit Eritrea, Iran, Soedan, Kenia, Qater, Koeweit, Oman, Syrië, Irak, Noord-Korea, Indonesië en Centraal-Afrikaanse Republiek. Over een aantal landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden.
“Mensen kunnen er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan!”

Lijdende Kerk in het nieuws
Aanslagen in Egypte eisten de levens van zeker 45 koptische christenen. Niet alleen in Egypte is er veel geweld tegen christenen. Tienduizenden christenen in Irak sloegen op de vlucht voor Islamitische Staat. Ze wonen verspreid over de hele wereld. En in Nigeria werden opnieuw meisjes en vrouwen door Boko Haram ontvoerd. Wat is hun toekomst?

Dit is slechts een greep uit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd. Het geweld tegen christenen neemt toe. Het is nauwelijks voor te stellen wat voor impact dit heeft op de lokale kerk. Toch gelooft de organisatie Open Doors dat christenen in ons land een verschil kunnen maken in het leven van vervolgde christenen. “Landsgrenzen en gevangenismuren belemmeren ons gebed niet!”

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.opendoors.nl/nacht

Locatie: Boskoop, Parklaan 1b
Aanvang: 22.00 uur – Einde: 6.00 uur