De Amstelveense toneelgroep Orde der Dwazen speelt op zondag 23 september ‘De verboden poort’, een grappig, maar leerzaam toneelstuk waarin op eigentijdse wijze een verwijzing wordt gemaakt naar het scheppingsverhaal, de zondeval en het offer dat Jezus brengt voor onze zonden. Het speelt zich af in een Minecraft-setting. Minecraft is een computerspel dat momenteel enorm populair is onder jongeren.

Grote Onderzoeker Dirk heeft in zijn laboratorium een machine gebouwd waarmee hij een virtuele computer-wereld heeft geschapen. Aan de machine zit ook een toegangspoort, waarmee Dirk vanuit zijn laboratorium heen en weer kan reizen naar de computerwereld. In de computerwereld leven Aad en Eef. Dirk komt regelmatig op bezoek om nieuwe dingen te laten zien die hij gemaakt heeft. Aad en Eef zijn heel gelukkig met hun wereld. Dirk heeft hen echter verteld dat ze nooit zelf door de poort naar zijn wereld mogen, omdat de machine dat niet aan kan en zij dan dood zullen gaan. Hij is de enige die heen en weer kan reizen. Op een dag echter, ontmoet Eef een bijzonder figuur genaamd Elektro Niek. Hij beweert dat Dirk gelogen heeft, en dat ze best door de poort naar zijn wereld kunnen gaan. Hij weet Eef over te halen om door de poort te gaan, en Eef haalt op haar beurt Aad over om met haar mee te gaan.

Benieuwd hoe dit afloopt? Kom het zondag zelf ontdekken en neem vrienden en familie mee. De toegang is gratis en na afloop is er koffie, thee en limonade.  De gezinsdienst begint om 10.00 uur.