‘Doe goed, zoek recht’. Dat is het thema van de Week van Gebed voor Eenheid 2023. Bijzondere aandacht is er dit jaar voor het brengen van verbinding als ‘medicijn’ tegen verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme.

Ook in Boskoop zijn er gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden, fysiek of digitaal, is hartelijk welkom. Deze gebedsweek is een initiatief van de Raad van Kerken, SKIN en netwerk MissieNederland. Er is een gebedsboekje met dagelijkse overdenkingen en gebedspunten en ook materiaal voor kinderen en tieners.  Meer informatie: www.weekvangebed.nl.
Tijdens deze week, altijd in de loop van de eerste maand van het jaar, bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Om te bidden voor eenheid onder christenen uit alle kerken, voor eenheid in de samenleving, voor hun eigen wijk en buurt, en voor de wereld. “Door samen te bidden ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.”

In vijf kerken in Boskoop

De gebedssamenkomsten in Boskoop vinden plaats in vijf verschillende kerken; een aantal bijeenkomsten is digitaal te volgen. Alle avonden beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een half uur tot drie kwartier (meer informatie geeft graag ds. Pieter Boom, [email protected]):

Maandag 16 januari: H. Joannes de Doper, A.P. van Neslaan 50, https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/00015
Dinsdag 17 januari: Christengemeente Bethel, Boomgaard 21
Woensdag 18 januari: CGK Open Poort, Parklaan 1b, https://kerkdienstgemist.nl/stations/2346-Open-Poort-Boskoop
Donderdag 19 januari: Vrijzinnig Protestantse Gemeente, Burgemeester Colijnstraat 24
Vrijdag 20 januari: Protestantse Gemeente Boskoop locatie Dorpskerk, Kerkplein 3, https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/00014