Wijn is een heerlijke drank! Natuurlijk drinken veel mensen zo af en toe tijdens het eten of op de bank voor de tv een glas wijn. Maar het kan ook anders! Registervinoloog Erik van Pijkeren wil mensen met een glas wijn in de hand met elkaar in gesprek brengen over geloof en levensthema’s. Dit doet hij op donderdagavond 24 mei om 20.00 uur in Bethel, op een mannenavond die ook openstaat voor geïnteresseerden van buiten de (eigen) kerkmuren. Een prachtige gelegenheid dus om samen met een broer, vriend of collega te bezoeken.

Al duizenden jaren speelt wijn al een belangrijke rol in de levens van mensen. Het bijzondere is dat juist in de bijbel de begrippen wijn, wijnstok, druif en wijngaard meer dan 400 maal worden gebruikt. Er is zelfs geen enkel ander religieus geschrift dat zo’n grote waarde toekent aan wijn als de Bijbel. In een kerk is het dan ook bijna onmogelijk om het woord wijn te vermijden. Erik van Pijkeren heeft academisch onderzoek gedaan naar ‘wijn in de Bijbel’. Wijn speelt zo’n centrale rol in de joods-christelijke cultuur dat er aan de hand van wijn symbolische vergelijkingen werden gemaakt. Jezus betrok meerdere keren het product wijn in zijn gelijkenissen. Ook al werd hij door tegenstanders betiteld als een dronkaard (Matteus 11:19), nergens in de Bijbel geeft Jezus af op matig gebruik van wijn. Jezus was zelfs zo vertrouwd met wijn dat hij het op de bruiloft te Kana gebruikte om te laten zien wie hij werkelijk was. Het is ook geen toeval dat Jezus in zijn gelijkenissen gebruik maakt van termen uit de wijnbouw. Het meest indrukwekkende gebruik van wijn is tijdens het eerste wonder van Jezus op de bruiloft te Kana (Johannes 2).

Op een ongedwongen manier ontvang je informatie over het gebruik van wijn in de bijbel en de symboliek erachter. Je proeft gedurende de bijeenkomst bijpassende wijnen en je praat met andere aanwezigen over levenszaken. Er is veel ruimte voor interactie en vragen. Natuurlijk wordt er gewerkt met duurzame biologische wijnen.

Voor de wijn en hapjes wordt een bijdrage van tien euro per deelnemer gevraagd, ter plekke te voldoen. Wil je geen wijn drinken, maar spreekt het thema je aan? Voor een alternatief wordt ook gezorgd. Aanmelden graag per e-mail, of via het Facebook-event.