Voor de 26e keer gaat op 15 mei “30 Dagen Gebed” van start, een gebedsgids waarmee christenen wereldwijd tijdens de ramadan bidden voor moslims. Dit jaar is de gids uitgebreid met een variant voor kinderen en een opvolgprogramma voor groepen, Omarm een Volk. Met deze laatste kan een gemeente of andere groep een jaar lang gezamenlijk voor een moslimvolk bidden.

30 Dagen Gebed is beschikbaar als een boekje en als pdf. Tijdens de maand kunnen mensen ook gebruikmaken van de vernieuwde app. De gebedsgids is te gebruiken tijdens de ramadan, dit jaar van 15 mei tot en met 14 juni. De app 30 Dagen Gebed is vanaf 15 mei beschikbaar in de App Store of Play Store, terwijl de papieren gids voor 3,50 euro per stuk is te bestellen (grotere aantallen met korting).

De uitgever in Nederland is Frontiers. Sinds een aantal jaren wordt de gids gebruikt binnen veel verschillende kerkgenootschappen. Voor veel christenen die het boekje of de app volgen, is het elk jaar een verrassende kennismaking met het leven in moslimlanden. 30 Dagen Gebed biedt niet alleen gebedspunten, het vertelt ook in woord en beeld over de verschillende moslimvolken op de wereld. Vorig jaar verscheen het papieren boekje in een oplage van 30.000 stuks.

Dominee Ron van der Spoel (missionair pionier) schreef het voorwoord. “In mijn werk bezoek ik vaker moslimlanden. Ik help pastors en voorgangers van kerken, die meestal zelf van moslim christen zijn geworden, hun kerken te leiden. Zij leren mij om beter, gedurfder te bidden. Zij hebben zelf ervaren dat het gebed van christenen hun eigen leven veranderd heeft.”

30 Dagen Gebed bestaat 26 jaar en wordt in Nederland uitgebreid. “We kregen na vorig jaar veel enthousiaste reacties,” aldus Frontiers-directeur Jacqueline Baarsen. “Naast een maandelijkse gebedsmail hebben we dit jaar een pakket ontwikkeld waarmee we groepen, zoals jeugdgroepen en kerken, kunnen ondersteunen om te blijven bidden voor één van de 179 onbereikte en vaak onbekende moslimvolken.” Het pakket Omarm een Volk en de gebedsmail zijn hier aan te vragen.