In het voorgangersoverleg in Boskoop is het idee geboren om op zondag 1 april 2018, Eerste Paasdag, heel vroeg op te staan om samen een paaswandeling te houden. Samen op weg in de vroege morgen. Als eens de vrouwen die op weg gingen naar het graf waarin Jezus gelegd was. Het evangelie van Marcus zegt dat ze op weg gingen vlak na zonsopgang. Toen de eerste dag gloorde.
Tijdens de wandeling, wanneer het licht wordt, worden enkele paasliederen gezongen. Iemand leest voor en vertelt uit het evangelie van Pasen.

Programma:
5.45 uur: Verzamelen: Spoelwijkerlaan 21, Boskoop, bij de schuur van Jan en Hilda Niesing-de Heer. Het is dan nog donker.
6.00 uur: Vertrek.
7.00 uur: Terugkeer bij de schuur. Kaarsjes aansteken aan de Paaskaars. In groepjes zetten we de lichtjes in een vorm. Er is koffie, thee, muziek en een stukje paasbrood. Samen wachten op het moment dat de zon opkomt. We laten de betekenis van deze morgen in ons doorwerken.
7.30 uur: We groeten elkaar met de vredegroet van Pasen en wensen elkaar een gezegend Paasfeest toe. Daarna heeft ieder tijd om aan te sluiten bij de Paasvieringen van de eigen gemeente.

Over de initiatiefnemers:
In het ‘convent van pastores’ zijn de volgende gemeenten vertegenwoordigd: Christengemeente Bethel, de Christelijke Gereformeerde kerk De open poort, de Protestantse Gemeente van Boskoop en de Rooms-katholieke parochie Johannes de Doper. Het platform ‘Ik geloof in Boskoop’ helpt mee om dit te organiseren.

Deelname:
Deelname is gratis. Er zal een collectebus zijn ter bestrijding van de onkosten.

Parkeren:
Fietsen: op het terrein van de familie Niesing.
Auto’s: op het terrein van “Cresco” – Voshol 1, of langs de weg (Omloop richting Reeuwijk).