Onze eigen Premarriage Course is uitgesteld, maar voor wie niet op de herkansing kan of wil wachten is de cursus van Family Ministries (onderdeel van Jeugd met een Opdracht) een mooi alternatief. Trouwen is immers een grote stap en er gaat nogal eens wat mis. In een artikel in Trouw van maandag 5 januari wordt zelfs beweerd dat christenen vaker scheiden dan niet-gelovige stelletjes. 33 procent van de huwelijken van evangelische christenen in de VS strandt.

Om goed na te gaan of je echt met elkaar verder wil organiseert Family Ministries op De Betteld de conferentie ‘Yes I do’. Het weekend is speciaal voor stelletjes die aan trouwen denken. Deelnemers gaan met vragen aan de slag waar je in het dagelijks leven niet zo snel bij stil staat. Denk aan: Wat verwacht je van je partner? Welke invloed heeft het gezin waar je uit komt op mijn toekomstige huwelijk?  en Wie ben ik zelf?  Aanmelden kan hier! Cursusleiders Fedde en Julia Ypma, zelf ruim dertig jaar getrouwd, hadden graag zelf zo’n cursus voor het huwelijk willen volgen. Julia: “Als ik wist waar ik aan begonnen was, dan had ik het anders gedaan.” Nu staan ze graag klaar om jonge koppels verder te helpen op weg naar een goed (voorbereid) huwelijk.

Yes I do wordt gehouden van 27 februari tot 1 maart en kost € 129,- per persoon inclusief overnachtingen, programma en catering.